Karipap roti ni bukan cerita baru tapi dah lama.....hehehe :P....besa la leia ni asyik tertunggak jew. Simple jew karipap ni tapi sedap. Kalau kalau ada lebihan inti dari hasil buat karipap tu janganlah membazir buat la karipap roti, serius tak akan keciwa :) Ok jom semak resepi yang simple sesangat ni .
KARIPAP ROTI
Bahan-bahan:
Roti secukupnya
Inti karipap kentang atau sardine
Bancuhan tepung dengan skit air untuk melekatkan tepi roti
Cara membuatnya:
Potong tepi roti dan lenyek dengan pengelek sampai nipis.
Letakkan inti secukupnya pastu sapu bancuhan tepung di tepi-tepi roti pastu tekan dengan garfu atau tekap guna acuan karipap.
Pastu dah boleh goreng guna api yang sederhana jew, balik-balikkan karipap pastu boleh angkat.
Bolehlah dihidangkan.
SELAMAT MENCUBA.
No comments:
Post a Comment