Saturday 19 March 2016

CENDAWAN GORENG CRISPY



ASSALAMUALAIKUM,

Ok yang ni crita lama....jadik tak mo panjang panjang crita jom zassss resepinya....




CENDAWAN GORENG CRISPY

Resepi dari DayangJack .....salah satu blog yang leia suka singgah antaranya kerana kek kek lapisnya yang best n mabelesss. TQVM DayangJack....leia share kat sini pulak ya :)


Bahan Bahan :
  • 250 g cendawan (dicuci bersih dan dikeringkan)
  • 1 cawan tepung gandum
  • 1 cawan air sejuk (dari peti ais)
  • 1 sudu besar mentega
  • garam secukupnya
  • 1 sudu kecil serbuk kunyit
  • sedikit lada sulah
Cara Cara :
  1. Kisar/blend semua bahan kecuali cendawan hingga sebati. 
  2. Siat-siatkan cendawan jika perlu. 
  3. Panaskan minyak secukupnya untuk goreng terendam. Pastikan minyak betul-betul panas.
  4. Celupkan cendawan ke dalam adunan tadi dan gorenglah hingga garing keemasan. Kemudian toskan.
  5. Hidangkan panas-panas bersama sos cili atau sos bermayonis.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...